Bom Group

Bom Group > Welcome > Projects > WUR- Winterlichtkas

WUR- Winterlichtkas

Description

The Winterlight Greenhouse is a new greenhouse concept  that, in combination with a new type of screen, screen fabric and special glass, yields more than 10% light. The best performance  is achieved with the screen system in the closed position, but even with the screen installation open, there is still a considerable increase in light.

The new integrated greenhouse design was developed in collaboration with Wageningen UR, Ludvig Svensson, Bayer Cropscience and Glascom Tuinbouw. The new design is currently being built and tested at the WUR site in Bleiswijk. See our product pages: Winterlichtkas, Iso++ screen and Air in Control for the innovations and technologies applied.

This project was in part facilitated by the Greenhouse as an Energy Source programme, the LTO Glaskracht Nederland’s innovation and campaign programme, and the Ministry of Economic Affairs. 

Features

Name client:

Wageningen UR

Region:

Nederland-België

Location:

Nederland

Segment:

Groenten

Size:

527 m2

Span Size:

2 x 5,60m

Year of construction:

2016

Section Size:

5,00 m