10 Hectare uitbreiding voor WKK- verwarmd Leamington-paprika project.

10 Hectare uitbreiding voor WKK- verwarmd Leamington-paprika project.

Twee jaar geleden begon Chris Del Greco ''UnderSun Acres'' en met het kweken van paprika's in zijn eerste kas van 10 hectare in Leamington, Ontario. Nu, twee jaar verder breiden ze uit. Bom Group en Universal Fabricating ondertekenden het contract voor fase twee van het project tijdens de PMA Fresh Summit in Anaheim, Californië.

WKK

In 2017 investeerde Chris Del Greco in drie grote WKK-eenheden om het nieuwe project UnderSun Acres te voorzien van warmte en elektriciteit. Ook kozen ze voor een gesloten watertoevoer om het gebruik van regenwater te maximaliseren en installeerden een filtersysteem met UV-sterilisatie. De kas is uitgerust met diffuus glas voor een gelijkmatige lichtverdeling over het gewas, terwijl energiegordijnen en polycarbonaatwanden het warmteverlies tijdens de wintermaanden minimaliseren.

De faciliteit is ook uitgerust met een uitgebreide verpakkingslijn. ''Wanneer u meer dan 25.000 kilo zoete paprika's per dag produceert, hebt u een goed georkestreerde sorteerlijn nodig. Geautomatiseerde stort-, sorteer- en stapelsystemen worden gebruikt om producten zo efficient mogelijk te verplaatsen met behoud van de hoogste kwaliteitsnormen'', wordt uitgelegd op hun website. Dit betekent dat ze nu twee geautomatiseerde machines en verschillende op maat gemaakte verpakkingsoplossingen hebben, allemaal voedselveiligheid gecertificeerd volgens Primus GFS-normen. Bovendien wordt het product door zelfrijdende voertuigen naar de sorteerruimte getransporteerd.

20 hectare

Fase één van UnderSun Acres bestond uit 10 hectare hightech Venlo-kassen, maar de land- en verwarmingsinfrastructuur was voorbereid voor een totaal van 20 hectare. En dat is wat er momenteel wordt gerealiseerd.

Funderingswerken voor fase twee zijn al gestart. Later deze maand zullen nog drie grote WKK-eenheden worden geleverd om het project te voorzien van warmte en elektriciteit. 

''Cogen is toonaangevend op het gebied van energieopwekking en verbruik voor commerciele en industriele toepassingen. De motoren werken samen met onze bestaande warmwaterketels en bufferopslagtanks om het hele jaar door efficiente en betrouwbare warmte aan de kas te leveren'', verklaarden ze eerder.

Nederlands-Canadese samenwerking

Net als in de eerste fase zal Bom Group samenwerken met Universal Fabricating om de uitbreiding van 10 hectare te realiseren. Met deze uitbreiding zal het totale kasoppervlak meer dan 20 hectare bevatten.

Source: https://www.hortidaily.com/article/9162347/10-ha-expansion-for-chp-heated-leamington-pepper-project/

Publicatiedatum: 11 november 2019

Terug naar het nieuwsoverzicht