Bom Group is trots partner van PHYSEE Technologies en hun nieuwe product: PAR+ Greenhouse Solution

Bom Group is trots partner van PHYSEE Technologies en hun nieuwe product: PAR+ Greenhouse Solution

PHYSEE is expert in het gebied van coating voor glas wat heeft geleid tot de ontwikkeling van luminescerende coatings die schadelijk UV-licht omzetten in fotosynthetische actieve straling, ook wel bekend als PAR-licht. Deze coating noemen we PAR+. Deze convergentie zorgt voor een toename van 4% in de gewasgroei voor vruchtgroenten die in kassen worden geteeld, zonder het gebruik van extra kunstlicht.

De luminescerende coating zet ultraviolet licht om in 4% extra PAR-licht met een relatieve boost in het blauwe spectrum van 400 - 550 nm. 1% meer PAR-licht zorgt voor 1% meer gewasgroei van vruchtgroenten zoals tomaten, aardbeien en paprika's zonder dat kunstmatige verlichting nodig is met onnodige energie.

Voor vruchtgroenten: 1% toename in PAR = 1% toename in gewasopbrengst. Voor potplanten en perkplanten vermindert de relatieve toename van het blauwe spectrum de uitrekking, waardoor PAR + effectief een duurzaam alternatief wordt voor hormonale rekvertragers. Daarnaast maakt PAR + het licht inherent diffuus, alweer een bewezen proces om de gewasopbrengst te verhogen.

Als Bom Group proberen we altijd een stap voor te zijn en daarom ondersteunen we dit soort nieuwe innovaties en ontwikkelingen volledig. Het was een logische stap om partner te worden van PHYSEE en hen te helpen bij hun volgende stap. Samen met onze R & D-afdeling hebben we met trots stappen voorwaarts gemaakt!

Bron (en voor meer informatie): https://www.physee.eu/greenhouse-solutions/greenhouse-solutions

image.png

 

Publicatiedatum: 8 december 2020

Terug naar het nieuwsoverzicht