How do they do it

Bom Group in Discovery Channel’s  ‘’How Do They Do It’’!

Het kassenbouwen van de toekomst ligt binnen hand bereik en is feitelijk al begonnen. In dit seizoen van ‘’How Do They Do It’’ op Discovery Channel bezoekt presentator Tim Senders innovatieve bedrijven die op hun eigen manier duurzaam ondernemen. In de vierde aflevering van het seizoen staat onder andere de glastuinbouw in de schijnwerpers. De glastuinbouw is een zeer innovatieve en duurzame sector met één missie: de monden van de (toenemende) wereldbevolking voeden.

In aflevering vier staat de KAS2030 (fossiel vrije kas) centraal. De KAS2030 is volledig elektrisch en maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen. Daarnaast is er een minimaal gebruik van water door recirculatie en door het terugwinnen van verdamping van de plant. Dit semi-gesloten kas project is in samenwerking tussen Bom Group en de Wageningen Universiteit & Research bedacht, ontworpen en gerealiseerd. In de aflevering gaat Tim Senders op bezoek bij de KAS2030 waar hij onder leiding van Jouke Campen en Frank Kempkes meer informatie krijgt over de toegepaste technieken en onderzoeksmogelijkheden.

Maar de hamvraag bleef: ‘’How Do They Do It?’’ Om daar een antwoord op te krijgen bezocht Discovery Channel ons bedrijf, Bom Group. In deze aflevering kom je meer te weten over Bom Group, onze projecten en onze filosofie over de wereld te voorzien van vers, veilig en lokaal geteeld voedsel.

We zijn natuurlijk bijzonder trots dat we aan dit wereldberoemde programma onze medewerking hebben mogen verlenen en laten graag onze innovaties aan de wereld zien.

Kijk deze bijzondere aflevering hier terug:

 

Publicatiedatum: 30 juni 2021

Terug naar het nieuwsoverzicht