Bom Group en WUR: Energie- en CO2-reductie berekenen met KasEnergieWijzer

Energie- en CO2-reductie berekenen met KasEnergieWijzer

Het project KasEnergieWijzer, dat twee jaar geleden startte, heeft als doel om te onderzoeken welke technologieën het meest effectief zijn voor fossielvrije tuinbouw. Het project, uitgevoerd door Wageningen University & Research (WUR) en gesponsord door Kas Als Energiebron en leden van de Club van 100, heeft een roadmap en een simulatietool opgeleverd die beschikbaar zijn op een wiki-pagina van Groen Kennisnet.

Gfactueel.jpg

KasEnergieWijzer biedt telers inzicht in energiezuinige en duurzame opties zoals geothermie, zonnepanelen en windmolens. De tool laat gebruikers zelf scenario's configureren en berekent energiegebruik, CO2-uitstoot en variabele energiekosten. Gert-Jan Swinkels, onderzoeker bij WUR, benadrukt de noodzaak van dit project vanwege stijgende energieprijzen en veranderende regelgeving. "Telers moeten overstappen op andere energiebronnen, en dit project biedt verschillende uitgewerkte scenario's," zegt Swinkels.

Gfactueel1.jpg

Allard van der Meer, Manager Research & Development bij de innovatieve kassenbouwer Bom Group, onderstreept het belang van de Trias Energetica, een strategie voor energiebesparing: minimaliseer energiegebruik, gebruik duurzame bronnen en optimaliseer fossiele brandstoffen. Hij ziet de tool vooral als een waardevol instrument om telers wereldwijd te helpen duurzame keuzes en investeringen te maken, afgestemd op hun specifieke omstandigheden.

Gfactueel2.jpg

Bom Group, bekend om haar grootschalige en hoogtechnologische kasprojecten wereldwijd, gaat deze tool gebruiken. Vooral in moeilijke klimaatzones waar de projecten vaak gevestigd zijn, zal de tool goed van pas komen.

Geintereseerd in de mogelijkheden voor uw project? 

Bel of mail gerust naar:

+31 174 629 441 of info@bomgroup.nl

Benieuwd naar alle details en hoe de simulatietool jou kan helpen bij duurzame tuinbouw? Klik hier om het volledige artikel te lezen!

https://www.gfactueel.nl/met-simulatietool-energiebesparing-en-vermindering-co2-uitstoot-berekenen/

Publicatiedatum: 5 juli 2024

Terug naar het nieuwsoverzicht