Innovatie

Innovatie is de boodschap die Bom Group ten toon wil spreiden. Wij innoveren op basis van ontwikkelingen in de markt, die veranderen continue, hierdoor is de Research and Development afdeling constant in beweging. In deze dynamische sector is Bom Group altijd op zoek naar mogelijkheden om installaties of systemen technisch te verbeteren of verduurzamen. 

De constante zoektocht naar verbeteringen is wat Bom Group dagelijks bezighoud, om hierdoor een bijdrage te leveren aan de toekomst van de glastuinbouw sector.

Innovatie

Verleden

innovatie-verleden.jpg

Bedrijfsoprichter Piet Bom maakte naam met de ontwikkeling van het stormveilige nokprofiel. De introductie van de aluminium goot in 1982 zette het bedrijf internationaal op de kaart. Deze lichte, maar oersterke goot viel op door de smalle uitvoering, die extra lichtopbrengst genereerde.

Heden

innovatie-heden.jpg

Tegenwoordig heeft Bom Group een volwaardige R&D afdeling, die continu oplossingen bedenkt voor complexe vraagstukken. Het bedrijf werkt structureel samen met kennisinstellingen, gespecialiseerde leveranciers en dienstverleners die de core business versterken en aanvullen. Wat ooit begon als een klein familiebedrijf voor het bouwen van kassen, is uitgegroeid tot een vooraanstaande allround speler van wereldklasse.

Toekomst

innovatie-toekomst.jpg

De wereldbevolking groeit, het areaal vruchtbare landbouwgrond loopt terug en goed drinkwater wordt een schaars goed. Hightech tuinbouw maakt een zeer efficiënte productie mogelijk van voedings- en siergewassen. Bom Group loopt mee in de voorhoede om hierin grenzen te blijven verleggen. Ook dat maakt ons tot een betrouwbare partner voor de projecten van morgen. 

 

Kom meer te weten over onze: