Dag van de Westlandse Techniek 2019

Dag van de Westlandse Techniek 2019

Afgelopen vrijdag, 27 September 2019, werd de 12e editie van de jaarlijkse Dag van de Westlandse Techniek gehouden. Dit jaar deden er opvallend veel basisscholen mee aan de dag. Waar er vorig jaar nog 1200 basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 meededen waren er dat dit jaar 1600! Het doel van de dag is een interessante en leerzame ochtend voor de leerlingen te organiseren, maar vooral om de leerlingen een goed beeld te geven over de mogelijkheden in de techniek en de toekomstmogelijkheden.

Uiteraard steunt Bom Group dit soort initiatieven en toen wij werden benaderd hadden wij geen bedenktijd nodig voor de reactie, ja was het antwoord! Afgelopen vrijdag was het dan zover en zouden wij de groepen 8 van de Verburch-hof- en prins Willem Alexander basisschool ontvangen. Nadat de kinderen waren voorzien van een beker limonade en wat lekkers gaven wij een korte presentatie over ons bedrijf. Afsluitend aan de presentatie was er nog tijd voor een quiz ‘’petje op, petje af’’ waar de leerlingen getest werden op hun algemene tuinbouw kennis. 

De groep van 30 leerlingen werd na de presentatie in twee gesplitst voor de rondleiding. Groep 1 begon met een rondleiding door het kantoor en groep 2 begon de tour in de distributiehal. Tijdens de rondleiding legde de verschillende afdelingen binnen ons bedrijf in het kort uit waar de dagelijkse activiteiten uit bestaan. Om theorie en praktijk te combineren hadden we in elke afdeling prototypes en tekeningen neergelegd. Maar in de distributiehal werd praktijk en theorie pas echt gecombineerd. Na een korte introductie in onze cabrioletkas was het dan tijd om eens kennis te maken met de machines en kranen in de hal. De leerlingen kregen hier de opdracht om een stalen frame van locatie A naar locatie B te verplaatsen. Team work stond in deze opdracht centraal. Afsluitend aan de bezoeken werd nog even nagepraat in de kantine en de laatste vragen beantwoordt.

Wij willen graag Paul Steyn, van WNT Web, bedanken voor de interesse in Bom Group en de organisatie rondom de Dag van de Westlandse Techniek. Wij zouden volgend jaar graag weer meedoen aan de Dag van de Westlandse Techniek, en wie weet was vandaag onze toekomstige collega op bezoek!

Publicatiedatum: 3 oktober 2019

Terug naar het nieuwsoverzicht