Growing Green Companies

Bom Group is te zien in een aflevering van Growing Green Companies van Floriade Expo 2022. Growing Green Companies neemt een kijkje bij bedrijven die groene innovaties implementeren. Deze innovaties zijn nauw verbonden met de Floriade-thema’s: Greening, Feeding, Healthying, en Energising the City.

Het thema van de Floriade sluit naadloos aan bij wat wij, en de Nederlandse glastuinbouw, al jarenlang goed doen. Met Nederlandse kennis, ervaring, technologieën, en technieken het mogelijk maken om wereldwijd, in elk klimaat, wat dan ook te telen in een hightech glazen kas.

Eén van onze innovatieve glastuinbouwprojecten is The Green House op Floriade Expo 2022. Bekijk hieronder ons debuut in Growing Green Companies.

Op het Floriade-park kunnen mensen in The Green House kennismaken met glastuinbouw. The Green House is dé plek op de Floriade, waarin alles samenkomt wat duurzaam en hightech is in glastuinbouw. Het is een statement namens de hele Nederlandse glastuinbouwsector en Bom Group is trots dat wij dit hebben kunnen bouwen.

De Nederlandse glastuinbouw is één van de meest innovatieve sectors waar ontwikkelingen zich in sneltreinvaart opvolgen. Zo wordt er constant progressie gemaakt in o.a. efficiënte en duurzame klimaatsystemen voor in kassen. Ook op het gebied van integratie duurzame energie, regeltechniek, en waterbesparende technieken volgen innovaties elkaar snel op. Nederland is hier toonaangevend in.

TheGreenHouseFloriadeIn het hightech gedeelte in The Green House kunnen de bezoekers zien welke technologieën en technieken het mogelijk maken om bijvoorbeeld midden in de woestijn tomaten te telen. Onafhankelijk zijn van lokale klimaatomstandigheden, dat is namelijk mogelijk met een hightech glazen kas.

Bekijk het project The Green House op Floriade Expo 2022.

Floriade-Expo-2022

Publicatiedatum: 1 augustus 2022

Terug naar het nieuwsoverzicht