Low Carbon Farming documentaire

Low Carbon Farming project documentaire

Wij zijn meer dan trots om onze kort documentaire over het Low Carbon Farming project, in het Verenigd Konikrijk, te presenteren. Dit 29 hectare project is ontworpen in opdracht van een idee dat begin 2016 werd aangedragen.

Low Carbon Farming is een overkoepelend project welke bestaat uit drie locaties, namelijk: Place Farms 127.000m2, Crown Point North 94.000m2 en Crown Point South 67.000m2 met een gezamenlijke oppervlakte van 290.000m2. In deze kassen zullen tomaten, komkommers en paprika’s worden geteeld die aan ongeveer 5% van de binnenlandse vraag zullen voldoen.

Het idee voor dit project was om restwarmte van een nabijgelegen rioolwaterzuiveringsstation te gebruiken om de kassen te verwarmen. Deze visie is ons op het lijf geschreven, daarom werd intern een team gevormd met verschillende specialisten om dit soort projecten vervolg te geven. Het rioolwaterzuiveringsstation levert laagwaardige restwarmte, die wij kunnen opwaarderen en via een gesloten systeem, die in de kas gebruikt wordt als warmtebron. Dit Low Carbon Farming project is dan ook een absoluut voorbeeld van duurzaamheid en levert daarnaast een grote bijdrage aan gezond en veilig voedsel dat lokaal wordt geproduceerd.

Bom Group is hoofdaannemer van dit project, wat betekent dat wij naast kas, scherming, klimaat, water en elektriciteit ook alle nutsvoorzieningen hebben voorzien. Het ‘’nieuwe normaal’’ vraagt om complete end-to-end turnkey oplossingen en dit project, Low Carbon Farming, is daarom turnkey ‘’plus’’ te noemen!

 

Benieuwd naar onze documentaire? Hieronder vindt u Low Carbon Farming project documentaire.

 

Publicatiedatum: 21 oktober 2020

Terug naar het nieuwsoverzicht